Fémtárcsás őrlő

Mezőgazdasági szemes magvak, fűszernövények, ásványi anyagok őrlésére.

A gépet nem csak egy célra lehet alkalmazni, a mezőgazdaságban, élelmiszer-iparban minden szemes mag darálására alkalmas. Példaképpen szezám granulátum, szezám perlet, lenmag granulátum, mák perlet, lenmag, szárított tökmag préselés előtti darálás és préselés utáni állapotban (granulátum formában) való darálás, napraforgó, dióhéj, kender, cirok, szárított borsó, szárított szőlőmag, cukor és fűszerpaprika, stb., szemes magvak, fűszernövények, már 24-150 mikron szemcseméretű darálására alkalmas.

Fűszerpaprika szeletelő gépet azért fejlesztettem ki, hogy a fűszerpaprika a legjobb minőségben kerüljön feldolgozásra, és se a színét se az állagát ne roncsolja a túlzott felmelegedés. 80%-kal csökkentettem a felmelegedését a darálásnál. Az alacsonyabb hőmérséklettel (20-25 fokkal) vízhűtéssel elkerülhető a színváltozás, a fűszerpaprika minősége már csak a termelőtől függ, hogy milyen adalék került korábban a termesztett növénybe. A fűszerpaprika technológiát betartva elérjük a 21. század fűszerpaprika legjobb minőségének megőrzését.

A közelmúltban mintaoltalmat kapott őrlőberendezést csak megtekintett és kipróbált állapotban tudja értékelni, ezért kérem, hogy keressen elérhetőségeim bármelyikén.

Az általam szabadalmaztatott őrlőberendezést az Ön igényének és elképzelésének megfelelően megtervezem és kivitelezem.

Az őrlőberendezést továbbfejlesztett vízhűtéses technológiával alkalmazható. A vízhűtéses őrlőberendezést 170 Ø őrlőegységtől és 240-300 mm Ø palástátmérőtől lehet alkalmazni. Egykörös vízhűtéses őrlőberendezés   2016. decemberi fejlesztés!

A gép használatban vétele előtt mindenkinek el kell sajátítania (meg kell tanulnia) a gép kezelését, üzembe helyezését. (Megvásárlása esetén) garantáltan 1 óra alatt megismertetem Önnel a gép működési elvét, szét- és összeszerelését, tisztítását, karbantartását.

Az általam szabadalmaztatott őrlőberendezést nem lehet egy kategóriába sorolni a kalapácsos lamellás(késes törőgépet)vagyis a terménydarálóval, mivel a két termék két különböző technológiával rendelkezik.

Gépfej Típusa és Átmérője 
3 Típus szűkítős, síberes állítás és fix tengely. Azon belül 4 féle méretben.

1. Fémtárcsás őrlőrésszel 115-200 Ø mm-ig
2. Rozsdamentes őrlőrésszel 140-170 Ø mm-ig
1. Típus Fémtárcsás és rozsdamentes csigatengely
2. Típus Rozsdamenetes őrlőrésszel műanyag bevonatú belső résszel
3. Típus Rozsdamentes csigatengely, rozsdamentes őrlőegység, rozsdamentes beömlő garat, rozsdamentes kiömlő garat, kopásálló műanyag bevonatú palástbelsővel. Élelmezési célra megfelel!

Gép külső palást átmérője 200-300 Ø mm-ig
Villanymotor az őrlőrészhez megfelelő erő és fordulat 750-1800 ford/perc, 2,2-4 kW-ig. Ajánlott a fordulatszám szabályzó (Fekvenciaváltó)

 • szemes magvak, ásványi anyagok és fűszernövények őrlése
 • őrölni való termékek méretileg három kategóriában sorolhatók:
  • 1-es kategória 0,01 mm-től 6 mm-ig
  • 2-es kategória 6 mm-től 10 mm-ig
  • 3-as kategória 10 mm átmérő és a hossza pl. granulátum, dióhéj, barackmag, stb.
 • villanymotor teljesítménye függ a kívánt őrölni való termék keménységétől és a kívánt szemcseméret finomságától
 • gép fordulatszáma függ a termék keménységétől
  • kemény őrölni való termék 960 ford /perc
  • gabona termékek, fűszernövények és egyéb 1460 ford/perc
 • gép belső része (őrlőegység) befogadó mennyisége kategóriánként váltakozik őröl.

 

A gép belső része kopásálló műanyag bevonattal rendelkezik, ahol az őrlemény fémmel nem találkozik, így élelmezési (étkezési) célra kiválóan alkalmas.

 

Szabadalmaztatott többcélú őrlőberendezés

Mezőgazdaságban szemes magvak őrlésére, darálására. Mindegy milyen szemes magról vagy ásványi anyagról,vagy fűszernövényről van szó, a gép kívánt szemcseméretre őrli

A megfelelő őrlés feltétele, hogy a kiinduló termék (őrlendő anyag) kimondottan száraznak kell hogy legyen. 

Legújabb fejlesztés
Általam fejlesztett alacsony (1400-as) fordulattal darált szár nélküli fűszerpaprika extra minőségben.

Száraztészta és zsemlemorzsa darálásra is alkalmas az őrlőberendezés. Liszt finomságúra vagy a kívánt szemcseméretre állíthatja másodpercek alatt.

Száraz gomba szemcseméretének finomsága már elérte a kapszulázás értékrendjét (mikron méretét).

Száraz (aszalt) cékla szeletelése 3 és 4 késes szeletelővel és a darálása szabadesésű, fixtengelyű, rozsdamentes őrlőrésszel, rozsdamentes kiömlő garattal, kopásálló műanyag bevonatú géppalást belső részel.

Műtrágya szemcseméret finomítására
Műtrágya leghatékonyabb őrlése a kívánt szemcseméretre. Mezőgazdasági ra és az adagolására terveztem, annak érdekébe hogy gyorsabb felszívódást és talajtáp növelést éjünk el a lehető legkevesebb por elkerülése érdekébe. 8 óra alatt akár 1 tonna mennyiség. A gép további fejlesztés előtt áll.

Közismert dolog, hogy nagyon sokan ismerik a vertikális lamellás törőgépet (más néven kalapácsos terménydarálót), nagyon sok háztartásban részt vesz. Sokan vannak abban a tévhitben, hogy jó is. Igen, jó az állattartásban a régi módszer. A kalapácsos terménydarálóban a nagy fordulatszám miatt az őrlemény 60 fokig felmelegedésnek van kitéve. Épp ezért, hogy elkerüljük a nagy felmelegedést, csökkentettem a fordulatot, és ezzel sokkal jobb minőséget értem el. Ha szeretne egy sokkal korszerűbb és hatékonyabb őrlőberendezést, akkor nézze meg a videót, a szemcseméret állithatós őrlőberedezésről, hogy milyen sok területen lehet alkalmazni!

Őrlőberendezés működési elve: kopásálló (hőkezelt) őrlőegység, belső ventilláció, belső félautomata szemcseméret (állítás) vezérlés. Forgó csigatengelyt a körmöskapcsoló teszi lehetővé a 180 fokos gyors behordó csigatengely állítási lehetőségét.

Száraz laskagomba és gyógygomba mikronra darálására alkalmas őrlőberendezés 2016. év végi fejlesztés!

Az általam fejlesztett daráló fordulatszáma 960-2900 fordulat/perc, szemben a kalapácsos (más néven vertikális lamellás) törőgéppel, aminek a fordulata 6-7 ezer fordulat/perc, de léteznek már 11-14 ezer fordulat/perc fordulatú késes paprika darálók is. Ezek az extrém fordulatúak nem alkalmasak a fűszerpaprika darálására.

Fűszerpaprika és szőlőmag daráló
Kiváló szemcseméretű fűszerpaprika daráló
Szárított szőlőmag darálás (akár olajos vagy préselt állapotban) 24-250 mikronig
Búza darálás (teljes kiőrlésű búzaliszt), cirok darálás, kávé darálás, só darálás mikronokra, zeolit darálás liszt finomságra, napraforgó darálás.
Dióhéj darálás fémek tisztitására szemcseméret 0,1-2,8 mm-ig
Dióhéj darálás (őrlés) 200-300 mikron szemcseméret érhető el.
A felsorolt termékek már alacson fordulatszámon lehet darálni 960 és 1440 ford/perc 
Műanyag granulátum daráló (alacson fordulatszám)
Szőlőmag darálása 24-250 mikron méretben.

1400 fordulattal darált fűszerpaprika (szár nélküli) extra minőség.

Fűszerpaprika daráló
380 V, 1400 fordulat,  2,2 kW
160-170 Ø őrlőrésszel, rozsdamentes csiga tengely és rozsdamentes kiömlő torok.

Fűszerpaprika daráló szeletelővel egybeépítve

Cukordaráló fix tengelyű őrlőrésszel

Vízhűtéses őrlőberendezés
(fűszerpaprika, szemes magvak)

Keringető szivattyúval szerelt egykörös vízhűtéses őrlőberendezés

Keringető szivattyúval szerelt kétkörös vízhűtéses őrlőberendezés

 

Az általam fejlesztett műanyag granulátum daráló gép a jelenlegi műanyag granulátumok mintegy 80%-át már képes őrölni.

A találmány célja olyan többcélú őrlőberendezés kifejlesztése, amely megőrzi a korábbi eszközök előnyeit, felhasználja azok szerkezeti tapasztalatait, de elkerüli hibáikat. Feladata ezen belül, hogy az őrlés nagy hatékonysággal, üzemszünetek beiktatása nélkül, folyamatos legyen a legkülönbözőbb keménységű ömlesztett anyagok, így ásványi anyagok esetében is.

Daráló malom, főleg mezőgazdasági termények és élelmiszer-ipari termékek aprítására. A találmány többcélú őrlőberendezés, mely darabos és ömlesztett anyagok, így főleg ásványi és mezőgazdasági termények (például gabonamagvak, fás szárú növényrészek, paprika) aprítására, vagy adott esetben ezek bármelyikének liszt finomságú őrlésére szolgál.

Szerelhető villanymotor

Vegyes- és teljes kiőrlésű búzaliszt darálás:
               380 V   1.6 kW   1420-2400 fordulat/perc

Cukordarálás
               380 V   2.2 kW  1400 fordulat/perc 141 Ø belső résszel vízhűtés (ajánlott)

Szemes magvak darálása és fűszerpaprika darálása
              380 V   2.2 kW   960-1800 fordulat/perc 160-170 Ø  belső részel (ajánlott) a fordulatszám szabályozó
 
Műanyag granulátum darálás
             380 V    4 kW   2800 fordulat csökkentve 700-960 fordulat/perc
 

2017. júliusi fejlesztés

KÉT KÖRÖS VÍZHŰTÉSES + DUPLA KÖRÖS
SZÍV ALAKÚ FORGÓRÉSZES VÍZHŰTÉSES ŐRLŐBERENDEZÉSŰ GÉPFEJ

 

 

Cukordaráló:

Őrlőberendezést cukordarálásra kifejezetten csakis duplakörös vízhűtéssel lehet alkalmazni a felmelegedés miatt.

Terménydaráló:

A legfinomabb szemcseméret. Szezámmag, lenmag őrlése, mákpellet őrlése. Árpa és zab keverék nélküli őrlése egész finomra.  Zab és minden mezőgazdasági szemes magvak szinte lisztfinomságra történő őrlése. 200-500 kg/óra, a szemcseméret határozza meg a mennyiséget.

 

További találmányaim: