Referenciák

Tanulmányaimat mezőgazdasági gépészeten végeztem. Az 1980-as években már gépjármű tuningolással kezdtem el foglalkozni, benzin üzemanyagú motorral, aminek az eredménye, hogy 10 liter benzinhez 3 liter vizet tettem, és nagy fordulatú kúpos gombás porlasztás adagolással juttattam be a hengerbe az üzemanyagot karburátoron keresztül.

1984-ben magam fejlesztettem ki a standard 1.3 benzines motorhoz a turbót. Saját fejlesztés, mely során  a hengerfejet is módosítottam.

Az 1980-as évek elején tervező gépészmérnökök között dolgoztam több éven át, gépeket terveztünk, kiviteleztünk. Kordonháta, Bolwerg, Karuszer hengerfúró gépen (honoló), síkköszörűgépeken dolgoztam, nem ismeretlen számomra a szerszámgép-gyártás.

1990-es években a tápiószelei Kohó- és Gépgyárban dolgoztam mint szerszámkészítő. Három újításom is volt.

Találmányom a háromkerekű differenciálműves tricikli, illetve a többcélú őrlőberendezés.

A nyolcvanas, kilencvenes években központifűtés-rendszert is terveztem. Egyedi készítéssel, nagy teljesítményű vegyes tüzelésű kazánt gyártottam, ami napjainkban is kifogástalanul működik.

2003.11.17.: Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet és a Mozgássérültek Állami Intézete szakvéleményét kaptam meg a kerékpárra.

2003. december 19.: Egészségügyi, Szociális és Családügyi Minisztérium Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal Orvostechnikai Igazgatóság ISO 15225:2000 szerint gyógyászati segédeszköz.

Ezt követően 2010. augusztus 27-én egy újabb találmány tulajdonosa lettem. Használati minta címe: Daráló malom, főleg mezőgazdasági termények és élelmiszer-ipari termékek aprítására.

Találmányaim használati mintaoltalma eladó. Kérem, nézzen körül oldalamon, és amennyiben találmányaim felkeltették az érdeklődését, keressen elérhetőségeim bármelyikén.

Néhány szóban szeretném bemutatni, hogy már 30 éve kutatással és fejlesztéssel foglalkozom, többek között gépjármű tuningolással és közlekedési eszközzel, más néven kerékpárokkal. 2003-ban már a háromkerekű triciklit gyártottam, mint gyógyászati segédeszközt.

Már a 90-es években a darálókkal is foglalkoztam, így nem volt idegen a kalapácsos daráló, amihez már kalapácsokat készitettem és hőkezeltem. Végül oda jutottam, hogy már sokkal korszerűbb és komolyabb őrlőberendezést fejlesztettem ki, ami már egy 21. századi korszerű géppé nőtte ki magát. 2010-ben mintaoltalmat is kapott!

Legújabb fejlesztésem a paraffin granulátum darálás (szeletelés). Szemcseméret 0,4-0,5-0,6 mm, fordulatszám 14.883/perc.